ECID organiseert seminar “Identiteitsfraude, een gezamenlijk probleem?”

Gepubliceerd op: 16-11-2013

Op 14 november organiseerde het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID) voor het eerst een seminar voor overheidsorganisaties en grote bedrijven uit de vitale sectoren. Met het thema “Identiteitsfraude, een gezamenlijk probleem?” toonde het ECID initiatief om mogelijke samenwerking met nieuwe partijen te verkennen.

Afbeelding verwijderdOnder leiding van dagvoorzitter professor dr. Bob Hoogenboom, hoogleraar Fraude Universiteit Nyenrode, was de dynamiek in de discussies tussen de gastsprekers en de ruim 60 deelnemers deze dag enorm. 

Het seminar over identiteitsfraude was bedoeld om mogelijke samenwerking met organisaties uit de vitale sectoren te onderzoeken. Vitale sectoren zijn sectoren die zo belangrijk zijn voor de Nederlandse samenleving dat uitval of ernstige verstoring ervan grote maatschappelijke schade tot gevolg kan hebben.

Conclusies
Eén van de conclusies van het seminar was dat er in 2014 veel kansen en mogelijkheden liggen om elkaars expertise in te zetten bij de bestrijding en voorkoming van identiteitsfraude. Verder kwam vanuit de vitale sectoren de behoefte naar voren dat het ECID zich nog breder kan richten op identiteitsfraude, naast documentexpertise bijvoorbeeld ook digitale expertise.

ECID
Het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID) is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee en de Nationale Politie en is gevestigd bij de marechaussee op Schiphol. Het ECID wint zoveel mogelijk informatie over identiteitsfraude in. Het verwerkt en analyseert deze gegevens en informeert over actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van identiteitsfraude.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief