Marechaussee betrekt betonnen vesting langs A4

Gepubliceerd op: 17-11-2013

Wie door de Schipholtunnel richting Amsterdam rijdt, kan de betonnen kolos met felgroene strepen niet missen. Het gebouw heeft iets weg van een vesting.

Afbeelding verwijderd

Die robuuste uitstraling is niet voor niets gekozen. Het ontwerp slaat terug op de functie van de Koninklijke Marechaussee als grensbewaker. Op 26 november opent Koningin Máxima het naar haar vernoemde complex.

Bijna zeven hectare grond heeft de marechaussee tot haar beschikking op slechts een steenworp afstand van Schiphol. Een unicum op hetdichtbebouwde en dure luchthaventerrein. Is het niet vreemd om met de huidige bezuinigingen een gloednieuw complex te openen?

Districtscommandant Schiphol brigadegeneraal Harry van den Brink: “Ik snap dat gevoel, maar vergis je niet. Voorheen huurden wij kantoorpanden van commerciële partijen. Dat was niet alleen onpraktisch, maar vooral enorm kostbaar. Ook moesten wij onze mensen ‘legeren’ in hotelkamers. Als je zo structureel ruimte tekort komt, moet je naar een oplossing zoeken voor de lange termijn. Ja de kazerne is nu een investering, maar op den duur echt goedkoper.” 

Lees dit en meer in defensiekrant nummer 25, 2013

naschrift redactie SMC : de Koningin Máxima Kazerne is duidelijk te zien als men op de A4 vanuit de richting Amsterdam naar Schiphol rijdt. De KMK ligt dan aan de westkant (rechts) van de A4.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief