Uitreiking inhuldigingsmedailles

Gepubliceerd op: 21-11-2013

De eerste vijftig collega’s van de Marechaussee de inhuldigingsmedaille ontvangen voor hun getoonde inzet bij de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Tijdens een bijzonder appèl op het Koninklijke Stallen Departement in Den Haag heeft CKMar, luitenant-generaal Hans Leijtens, hen de medaille uitgereikt. 

Afbeelding verwijderd

Deze medaille wordt toegekend aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de inhuldiging. De eerste acht mensen hebben op 2 mei een medaille ontvangen uit handen van minister-president Rutte. De komende maanden zullen de andere rechthebbenden de medaille ontvangen binnen hun eigen district.

Het uitreiken van de medailles geeft het belang weer van de inzet voor het slagen van dit bijzondere evenement. Niet alleen onze commandant KMar, maar ook bijzondere gast generaal Morsink, Chef Militair Huis van Zijne Majesteit de Koning onderschrijven dit door hun aanwezigheid.

Ontwerp
De inhuldigingsmedaille 2013, ontworpen door Hans van Houwelingen, kent een heren- en damesmodel. Het mannenmodel hangt aan een recht lint, dames krijgen een lint met strik. De medaille is met zilver vervaardigd, cirkelrond met op de voorzijde het portret van de Koning. Op de achterzijde staat zijn monogram, met in de rand 30 april 2013 Willem-Alexander Koning der Nederlanden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief