Identiteitsfraude thema marechausseestand op NIDV

Gepubliceerd op: 23-11-2013

‘Samen investeren in Veiligheid en Ontwikkeling’ was het thema van het vijfentwintigste symposium en de tentoonstelling van de stichting NIDV (Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid) op 21 november. Ook de Koninklijke Marechaussee presenteerde zich met een stand op het drukbezochte evenement in Ahoy Rotterdam.

Afbeelding verwijderdOp de defensie- en veiligheidsbeurs was het hele veiligheidsdomein present. De Koninklijke Marechaussee presenteerde zich op de beursvloer met het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID), een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee en de politie, en de Koninklijke Marechaussee ID-desks. Enkele honderden geïnteresseerden bezochten de stand van de marechaussee.

In de stand vertelden (document)experts van het ECID en de Koninklijke Marechaussee ID-desks over hun werk ter voorkoming en bestrijding van identiteitsfraude. Ze gaven hierbij ook uitleg over de apparatuur en systemen die zij gebruiken bij het onderzoeken van bijvoorbeeld valse of vervalste reis-, identiteits- en verblijfsdocumenten. Dit jaar werd voornamelijk de nieuwe structuur toegelicht tussen het ECID op Schiphol, de vier Koninklijke Marechaussee ID-desks in het land en de politie. Samen maken zij een vuist tegen identiteitsfraude.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief