Politie: leger moet agent sterker maken

Gepubliceerd op: 23-11-2013

Het Nederlandse leger moet helpen om politieagenten fysiek en mentaal sterker te maken. Plaatsvervangend korpschef Ruud Bik van de Nationale Politie pleit voor een samenwerking met Defensie op het vlak van opleiding.

Bik komt met zijn pleidooi een dag nadat in Metro werd onthuld dat naar schatting duizend politiemensen aan de medicijnen zitten tegen posttraumatische stress. Ongeveer vierduizend agenten zouden last hebben van het posttraumatische stressstoornis (PTSS) doordat ze iets vreselijks hebben meegemaakt of een reeks van nare incidenten van nabij hebben beleefd.

In maart volgend jaar zal de samenwerking tussen politie en leger uitgebreid getest worden. Dan wordt de Nuclear Security Summit, op verzoek van de Verenigde Staten, in Den Haag georganiseerd en dat geeft een enorme druk op de beveiligers in ons land. Dit is een congres dat twee weken duurt en gaat over de beveiliging van nucleair materiaal, om te voorkomen dat er aanvallen mee worden gepleegd. Vertegenwoordigers uit 56 landen zullen aanwezig zijn. Politie en leger moeten daar 36.000 diensten draaien.

Lees meer... 

Bron : metronieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief