Grote controle in Dordrecht

Gepubliceerd op: 28-11-2013

Politie, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee hebben in Dordrecht een grote controle gehouden. De actie was bedoeld om misdrijven zoals woninginbraken en berovingen, de zogenaamde High Impact Crimes, tegen te gaan.

Afbeelding verwijderdDe toegangswegen tot de wijk werden afgesloten met controleposten waar politie, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee passanten controleerden. Hierbij inde de politie 8.900 euro aan openstaande boetes.

Controleurs van de Belastingdienst legde beslag op 12 auto’s, waarvan ze er acht direct wegsleepten, en 9.500 euro aan openstaande vorderingen werd ter plaatse door schuldenaren betaald.

Agenten maakten proces verbaal op toen ze een 62-jarige Dordtse automobilist betrapten die te veel had gedronken. Ook bleek hij geen rijbewijs te hebben. Het rijbewijs van een 30-jarige Dordtenaar werd ter plaatse ingenomen, omdat het ongeldig was verklaard en de man had verzuimd deze in te leveren bij het CBR. Voor het rijden met het ongeldige rijbewijs krijgt de man een proces verbaal. Een van de gecontroleerde passanten gaf een valse naam op, wat werd bestraft met een bekeuring van 360 euro.

Met dergelijke acties verbetert de politie haar informatiepositie en het biedt agenten de mogelijkheid om buurtbewoners en passanten persoonlijk tips te geven over veiligheid. Naast het opsporen van strafbare feiten deelden de agenten tijdens de controle informatiefolders uit.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief