Zeven aanhoudingen voor smokkel 30 kilo cocaïne

Gepubliceerd op: 29-11-2013

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft zeven verdachten, met de Belgische, Duitse en Nederlandse nationaliteit, variërend in leeftijd van 18 tot 47 jaar, aangehouden op verdenking van drugssmokkel. 

Afbeelding verwijderdHet Drugs Team Schiphol van de Marechaussee startte onlangs op basis van informatie een observatie waarna drie verdachten, een 47-jarige man uit Hasselt(B), een 42-jarige man uit Culemborg en een 28-jarige man uit Schweinfurt(D), buiten heterdaad aangehouden konden worden op verdenking van het binnen Nederland brengen van verdovende middelen. Alle drie de verdachten waren zojuist aangekomen met het vliegtuig uit Zuid-Amerika. 

In de handbagage van de 47- en 42-jarige man werd in totaal bijna 30 kilo vermoedelijke cocaïne aangetroffen. De overige vier aangehouden verdachten uit Oss, Culemborg, Schijndel en één zonder vaste woon- of verblijfplaats, konden als vermoedelijke afhalers van de verdovende middelen worden aangemerkt. 

Alle verdachten in dit onderzoek zitten vast voor tenminste 90 dagen.

Het Drugs Team Schiphol is een burgerteam van medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, die zich met de grenspolitietaak bezighouden. Hieronder wordt mede begrepen de opsporing van personen die zich mogelijk schuldig maken aan het opzettelijk binnen/buiten het grondgebied van Nederland brengen van verdovende middelen, dan wel hierbij behulpzaam zijn.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief