Defensie helpt bij herontwikkeling marineterrein Amsterdam; KMar blijft

Gepubliceerd op: 9-12-2013

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft 5 december in Amsterdam de overeenkomst getekend voor en de herontwikkeling van de Marinekazerne in Amsterdam. De komende jaren verlaten verschillende onderdelen van Defensie stapsgewijs het terrein.

Naast minister Hennis zetten ook minister Blok (Wonen en Rijksdienst), burgemeester Eberhardt van der Laan en wethouder Maarten van Poelgeest hun handtekening onder de overeenkomst.

Historie
Defensie stoot de 14 hectare grote kazerne op Kattenburg af als onderdeel van de in 2011 opgelegde bezuinigingen van 1 miljard euro. Het terrein is door de historie, monumenten en ligging bijzonder. De stad schonk het in 1655 op verzoek van de toenmalige Admiraliteit aan de marine. De Verenigde Oost-Indische Compagnie liet nabij haar schepen bouwen en onderhouden. Vanuit het scheepvaartmagazijn werden de oorlogsschepen uitgerust, bevoorraad en onderhouden. Michiel de Ruyter had hier zijn werkkamer.

Er maken nu nog 10 verschillende Defensie-eenheden van het terrein gebruik. Uiteindelijk blijven alleen het district West van de Koninklijke Marechaussee en de Nationale Reserve op het terrein achter.

Lees verder... 

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief