Dronken Britten gepakt na wilde achtervolging

Gepubliceerd op: 11-12-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft twee Britten van 34 en 36 aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, onttrekking aan aanhouding en diefstal cq heling. 

Afbeelding verwijderdMarechaussees stonden nabij Schiphol te posten, toen een auto met Brits kenteken met hoge snelheid voorbij reed. Nadat ze na korte achtervolging een stopteken hadden gegeven controleerden ze het tweetal en bleek dat de bestuurder van de auto gedronken had. Het tweetal uit Manchester onttrok zich aan de controle en reed met hoge snelheid weg, terwijl een marechaussee nog half in de auto hing. Nadat de marechaussee zonder kleerscheuren zich los had gemaakt uit die benarde positie zette hij met zijn collega de achtervolging in.

Na een achtervolging tot in Amsterdam konden beide Britten worden aangehouden. De bijrijder werd uit de auto gehaald, de bestuurder die in eerste instantie was gevlucht kon later op zijn hotelkamer worden aangehouden.

In het onderzoek dat volgde troffen de marechaussees diverse goederen aan, mogelijk van diefstal afkomstig. Het team vervolgonderzoeken van de Marechaussee op Schiphol zal verder onderzoek doen naar de aangehouden verdachten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief