Verdachten van witwassen en overtreding Opiumwet gepakt

Gepubliceerd op: 13-12-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Oostgrens-Noord) heeft tijdens mobiel toezicht veiligheid (MTV) vier verdachten aangehouden voor overtreding Opiumwet en witwassen.

Afbeelding verwijderd

Tijdens een controle op de A7 troffen marechaussees een 24-en 28-jarige Duitser aan, die na controle geen grensoverschrijdend document konden overleggen.

Na verder onderzoek bleken de mannen respectievelijk 6900 en 5000 euro bij zich te hebben. Omdat ze eerder in aanraking waren geweest met Justitie in verband met overtreding Opiumwet en geen aannemelijke verklaring hadden over het geld wat ze bij zich hadden, werden ze aangehouden op verdenking van witwassen.

Bij een controle bij Winschoten stuitten marechaussees op een auto, waarin ze diverse telefoons op de achterbank zagen liggen. Vervolgens roken ze de geur van marihuana en vonden ze anderhalve kilo marihuana in de auto. Verder troffen marechaussees een paar duizend euro aan bij de inzittenden, afkomstig uit Duitsland. Beide verdachten van overtreding Opiumwet zijn aangehouden.

De Marechaussee doet verder onderzoek naar beide incidenten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief