Militair verdacht van stelen 3000 Defensiegoederen

Gepubliceerd op: 13-12-2013

De Koninklijke Marechaussee heeft op 16 oktober een 37-jarige militair uit Dronten aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van bijna 3000 goederen van Defensie.

Afbeelding verwijderdDe Marechaussee stelde een onderzoek in naar aanleiding van binnengekomen informatie over een mogelijke diefstal vanaf een kazerne op de Veluwe waarbij de militair betrokken zou zijn. Al snel konden zeven goederentassen in beslag worden genomen. Na onderzoek bleek dat deze tassen gevuld waren met veelal nieuw gereedschap. Na telling ging het om bijna 1900 stuks gereedschap, variërend van schroevendraaiers tot momentsleutels. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie Oost-Nederland is besloten om de verdachte aan te houden. Tijdens de zoeking in de schuur van de verdachte, waarbij een deskundige van Defensie aanwezig was om Defensiegereedschappen te herkennen, zijn er nog ongeveer 500 stukken gereedschap en andere Defensiegoederen aangetroffen. Het gaat hierbij om bouwlampen, een ladder, diverse boormachines en een zestal metalen kasten. Na de aanhouding en zoeking hebben zich enkele bekenden van de verdachte gemeld bij de marechaussee. Zij gaven aan dat ze gereedschappen hadden gekregen van de verdachte. Alle gereedschappen en goederen zijn inmiddels geteld, het totaal komt uit op bijna 3000 goederen. 

De Brigades Drenthe-IJsselstreek en de Brigade Waddengebied van de Koninklijke Marechaussee verrichten gezamenlijk verder onderzoek naar de verdachte.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief