Buren bij kaarslicht (update)

Gepubliceerd op: 14-12-2013

Op zaterdagavond 21 december 2013 van 19:00 tot 21:15 uur gaan voor het twaalfde jaar opnieuw de straatlantaarns uit en ontvouwt zich een betoverend schouwspel in de historische binnenstad van Buren.

Afbeelding verwijderdKaarsen en fakkels verlichten de straten en op vele plekken staat een zangkoor en zijn er optredens van toneel- en muziekgezelschappen. Ons museum neemt ook deel aan dit evenement. De ramen van het Weeshuis worden met kaarsen verlicht

Vanwege de te verwachten grote toeloop van bezoekers heeft de politie wederom om bijstand gevraagd van het Historisch Depôt KMar. In het oude stadhuis van Buren (waarin thans het Oranjemuseum is gevestigd) zal een brigade anno 1939 worden ingericht.

Daarnaast verzorgen de leden van deze eenheid een dubbelpost bij de geopende Weeshuispoort en dragen ze zorg voor de veiligheid van H.M. Koningin Wilhelmina die die avond Buren zal bezoeken. De  'Dames en Heeren van Toen' zullen tevens tussen het publiek onverwachte activiteiten plannen. 

Het koperkwintet van ons Trompetterkorps is ook weer bereid gevonden om deze avond luister bij te zetten. Dit kwintet is te beluisteren en te bewonderen in de Dependance. 

Al met al een heel stijlvolle avond waaraan wij als KMar een grote bijdrage mogen leveren.

Noteer 21 december 2013 alvast in uw agenda. Meer informatie op de website van Buren bij Kaarslicht.

Bron : marechausseemuseum

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief