Militair aangehouden voor verboden wapen- en drugsbezit

Gepubliceerd op: 18-12-2013

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar een 24-jarige militair uit Hoogvliet, die vorige week is aangehouden op verdenking van verboden wapen- en drugsbezit.

Afbeelding verwijderdDe man werd in een woning in Hoogvliet aangehouden, nadat hij vanuit die woning hulpdiensten had opgeroepen ter plaatse te komen vanwege het aantreffen van het levenloze lichaam van zijn 22-jarige vriendin. Nadat Politie-eenheid Rotterdam de man bij het lichaam had aangetroffen werd een onderzoek in de woning opgestart, onder meer door forensische experts. Tijdens de zoeking werden wapens en drugs aangetroffen. Vanwege de militaire status van de man werd hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. 

De Marechaussee heeft vervolgens een team grootschalige opsporing geformeerd om naast de verdenking van verboden wapen- en drugsbezit te onderzoeken of er voor wat betreft de dood van de vrouw mogelijk sprake is van een misdrijf. Uit voorlopig onderzoek is vooralsnog niet gebleken dat de vrouw door misdrijf om het leven is gekomen. In het team grootschalige opsporing maakt de Marechaussee gebruik van eigen forensische rechercheurs, digitale rechercheurs, familierechercheurs en andere experts op het gebied van opsporing.

De militair zit vast op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en overtreding van de Opiumwet.

Het onderzoek wordt voortgezet door de recherche van de Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief