Vijf aanhoudingen bij multidisciplinaire actie op A-16

Gepubliceerd op: 20-12-2013

De Koninklijke Marechaussee(Brigade Scheldestromen) heeft gisteravond tijdens een multidisciplinaire actie op de A-16 bij Breda met ketenpartners, diverse personen aangehouden voor onder andere een valse identiteitskaart, het bezit van illegaal vuurwerk of omdat zij gesignaleerd stonden. 

verkeerscontr A16 Breda nacht dec13De Koninklijke Marechaussee organiseerde de multidisciplinaire actie in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid op de A-16, ter hoogte van Hazeldonk-Oost. Aan de actie werd deelgenomen door de politie-eenheid Zeeland West Brabant, de Belastingdienst en het Korps Militaire Controleurs Gevaarlijke stoffen. 

Tijdens de actie werden diverse personen en voertuigen gecontroleerd. Zo toonde een van de inzittenden tijdens de controle van zijn grensoverschrijdende document een compleet valse Portugese identiteitskaart. Na zijn aanhouding bleek hij onder zijn ware identiteit als ongewenst vreemdeling gesignaleerd te staan. Daarnaast werden een 32- en 29-jarige man uit Rotterdam en Spijkenisse aangehouden, omdat zij 65 kilo illegaal vuurwerk in hun voertuig vervoerden.

Een 22-jarige man uit Rotterdam werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond om nog 240 dagen gevangenisstraf uit te zitten. Hij is overgeleverd aan de signalerende instantie. Ook bleek een 65-jarige vrouw uit Solingen(BRD) als ongewenst vreemdeling gesignaleerd te staan. Nader onderzoek wees uit dat de vrouw 12 aliassen en diverse antecedenten had op het gebied van diefstal. Ook deze vrouw is aangehouden. 

De gezamenlijke actie was onder andere gericht op grensoverschrijdende criminaliteit, zoals mensenhandel, mensensmokkel, drugssmokkel, wapenhandel en de invoer van illegaal vuurwerk.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief