Onderzoek mensensmokkel tijdens grenscontrole IJmuiden

Gepubliceerd op: 27-12-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Noord-Holland) heeft eerder deze week tijdens een inreiscontrole van een ferry in IJmuiden een 46-jarige vrouw uit Bielefeld(BRD) en 43-jarige man, zonder vaste woon- en verblijfplaats, aangehouden op verdenking van respectievelijk mensensmokkel en het aanbieden van niet op zijn naam gestelde documenten.

Afbeelding verwijderdMarechaussees controleerde de inzittenden van een auto, die zojuist waren aangekomen met de ferry Newcastle-IJmuiden. Tijdens deze controle overhandigde de bestuurster en bijrijder een Duitse identiteitskaart en een Engels rijbewijs. De foto in de Duitse identiteitskaart en het rijbewijs van de bijrijder vertoonde geen gelijkenis(look-a-like) met de man die het paspoort overhandigde. De verdachte werd hiervoor aangehouden. 

De bestuurster, die wel in het bezit was van geldige reisdocumenten, werd hierop aangehouden op verdenking van mensensmokkel. 

De Marechaussee stelt verder onderzoek in naar de vermoedelijke mensensmokkel en de identiteit van de man met de look-a-like documenten. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De Koninklijke Marechaussee controleert vanuit haar grenspolitietaak zowel op luchthavens als in zeehavens, waaronder IJmuiden, alle grensoverschrijdende documenten van de in-/uitreizende passagiers.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief