Bolletjesslikker aangehouden in ziekenhuis

Gepubliceerd op: 3-1-2014

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Politie en Beveiliging) heeft eerder deze week in een ziekenhuis in Amsterdam een 33-jarige Letse man, zonder vast woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van het slikken van bolletjes met vermoedelijk cocaïne. 

Afbeelding verwijderdMarechaussees op Schiphol werden verzocht te assisteren bij een aankomende vlucht uit Zuid Amerika. Aan boord zou zich een onwel geworden passagier bevinden. Medisch personeel heeft de man ter plaatse onderzocht en wilde de man ook laten onderzoeken in het ziekenhuis in verband met zijn klachten.

De Marechaussee op Schiphol heeft ervaring met bolletjesslikkers die onwel worden aan boord van een vliegtuig. De kans bestaat dat bolletjes stuk gaan, terwijl deze nog in het lichaam zitten. Daarom besloten de marechaussees om mee te rijden naar het ziekenhuis.

Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de man een behoorlijk aantal slikkersbollen in zijn lichaam vervoerde. Hierop hebben de marechaussees de verdachte aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Nadat hij was onderzocht kon de verdachte worden overgebracht naar het Justitieel Centrum op Schiphol, waar hij werd ingesloten. Gisteren heeft de verdachte de eerste bolletjes geproduceerd.

Rechercheurs van de Marechaussee doen verder onderzoek in de zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief