Combiteam van Marechaussee en Douane neemt drugs en auto’s in beslag

Gepubliceerd op: 5-1-2014

De Koninklijke Marechaussee en Douane hebben bij een gezamenlijke controle in Kerkrade een 39-jarige man en zijn 46-jarige vrouw, beiden uit Kerkrade, aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Afbeelding verwijderdDe controle werd uitgevoerd door het MADO-team, een gecombineerd team van Marechaussee en Douane, die gezamenlijk surveillance rijden. Tijdens de controle van een auto, met daarin een man en vrouw, werden 1,5 kilo henneptoppen aangetroffen. Beide verdachten zijn hierop aangehouden.

Bij doorzoekingen van een woning in Kerkrade en een bedrijfspand in Gulpen werden nog een kleine hoeveelheid drugs, pepperspray, namaakvuurwapens en gebruikersmaterialen voor een hennepkwekerij aangetroffen. De rechter-commissaris heeft, in het kader van de ‘Plukze-wetgeving’, conservatoir beslag laten leggen op twee dure auto’s en gouden sieraden van de verdachten. 

Rechercheurs van de Marechaussee doen onderzoek naar de verdachten en in de beslaggenomen goederen, onder leiding van het Openbaar Ministerie Limburg.

De maatregel 'ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel' is beter bekend onder de naam 'Plukze-wetgeving'

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief