Dertien aanhoudingen na multidisciplinaire actie door partners

Gepubliceerd op: 9-1-2014

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Brabant-Zuid) heeft vorig weekend tijdens een multidisciplinaire actie samen met ketenpartners op de A-16 tussen Breda en Rotterdam, dertien personen aangehouden voor overtreding Opiumwet, Wet Wapens en Munitie, rijden onder invloed en witwassen. Ook werden diverse personen aangehouden, die nog gesignaleerd stonden door Justitie.

Afbeelding verwijderdDe Koninklijke Marechaussee organiseerde de multidisciplinaire actie, gehouden in het weekend van 3 tot 5 januari. Aan de actie namen naast de Marechaussee, eenheden van de Nationale Politie (Landelijke Eenheid en eenheid Rotterdam) en de Douane deel.

Middels de actie werd het gehele gebied vanaf de grens met België tot aan Rotterdam bestreken. Tijdens de controle werden drie personen aangehouden voor rijden onder invloed. Een van deze bestuurders passeerde een Marechaussee-voertuig met een snelheid van 173 km per uur. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingenomen. Twee personen zijn aangehouden omdat zij in het bezit waren van drugs en wapens.

Daarnaast zijn acht personen aangehouden, omdat zij gesignaleerd stonden voor onder meer overlevering aan België en Duitsland, een registratie als ongewenst vreemdeling, op verdenking witwassen en voor diverse openstaande vonnissen. Hierbij is ook een auto in beslaggenomen. 

De Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie en de Douane werken vaker samen tijdens multidisciplinaire acties, waarbij de aandacht is gericht op grensoverschrijdende criminaliteit, zoals mensenhandel, mensensmokkel, drugssmokkel, witwassen en wapenhandel.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief