Bolivianen gepakt op Schiphol met 105.000 euro

Gepubliceerd op: 11-1-2014

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft een onderzoek ingesteld naar twee Bolivianen, die op Schiphol tegen de lamp liepen met meer dan 105.000 euro in hun bagage.

geld 500-eurobiljetten jul 12

Na een melding van de security dat er tijdens een veiligheidscontrole bij een naar Madrid vertrekkende passagier een hoeveelheid geld was gevonden werden Douane en Marechaussee ter plaatse geroepen. De man bleek samen met een andere passagier te reizen die al aan boord van een vliegtuig was. Vlak nadat deze man in het vliegtuig was omgeroepen om zich te melden, betrapte een stewardess hem toen hij in het toilet een hoeveelheid 500-euro biljetten in een afvalbak wilde verstoppen.

In totaal vervoerden beide passagiers met Boliviaanse nationaliteit een bedrag van ruim 105.000 euro. Op basis van tegenstrijdige verklaringen over de herkomst en bestemming van het geld, de wijze van verstoppen en de samenstelling van het geldbedrag zijn de verdachten overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee op verdenking van witwassen.

De Koninklijke Marechaussee doet samen met de FIOD onderzoek naar geldkoeriers op de Luchthaven Schiphol binnen het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM).

Passagiers die binnen Europa reizen hoeven geen aangifte te doen van geld. De Douane kan wel optreden als zij vermoed dat er sprake is van witwassen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief