Man aangehouden voor mensensmokkel en fraude

Gepubliceerd op: 12-1-2014

De politie in Noord Nederland en de Koninklijke Marechaussee hebben eerder deze week in een woning in Leeuwarden een 33-jarige man uit Burgum aangehouden. Hij wordt zowel verdacht van betrokkenheid bij het smokkelen van mensen en het vervalsen van reisdocumenten.

Afbeelding verwijderdUit het onderzoek van een gecombineerd opsporingsteam van de Vreemdelingenpolitie en de Marechaussee kwam naar voren dat de man vermoedelijk betrokken is bij het smokkelen van personen binnen landen in Europa. Daarnaast zou hij betrokken zijn geweest bij het vervalsen van reisdocumenten (paspoorten uit verschillende landen) en het bezit van vervalste of valse reisdocumenten voor de mensensmokkel.

Huiszoeking
Na de aanhouding van de verdachte werd onder leiding van de rechter-commissaris in de betreffende woning in Leeuwarden een zoeking geweest. Hierbij werden diverse goederen, onder meer telefoons en computers, in beslag genomen.

Voorgeleiding
De verdachte werd vrijdag 10 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten. De verdachte wordt de komende dagen over zijn betrokkenheid gehoord.

Bron  : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief