Aanhoudingen wegens mensensmokkel

Gepubliceerd op: 17-1-2014

De Koninklijke Marechaussee (brigade Oostgrens-Noord) heeft tijdens een Mobiel-Toezicht-Veiligheid controle een man uit Meppel en twee mannen uit Emmen aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Afbeelding verwijderdTijdens de MTV-controle op de A-37, ter hoogte van Klazienaveen, controleerden Marechaussees drie inzittenden van een bestelbus. De 23-jarige bestuurder en de 56- en 46-jarige bijrijder, toonden een geldig reisdocument. De bestuurder verklaarde dat de laadruimte van de bus leeg was. In de laadruimte van de bestelbus werd echter een man aangetroffen, die vertelde dat zijn Egyptische paspoort in Emmen lag. Hierna volgden tegenstrijdige verklaringen van de bestuurder, alsook de man in de laadruimte, waarna de bestuurder en de twee bijrijders aangehouden zijn op verdenking van mensensmokkel. 

Tijdens het doorzoeken van de woning van een van de verdachten in Emmen vonden Marechaussees twee Litouwse paspoorten. Nader onderzoek door de Koninklijke Marechaussee ID-desk Zwolle wees uit dat de paspoorten vervalst waren en tevens als gestolen gesignaleerd stonden. 

Marechaussees van de Brigade Oostgrens-Noord doen verder onderzoek naar de zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland. Een van de drie verdachten is in verzekering gesteld. De vreemdeling is in vreemdelingenbewaring gesteld. 

De Koninklijke Marechaussee heeft vier regionale centra(Zwolle, Eindhoven, Rotterdam en Schiphol), die onder de naam ‘Koninklijke Marechaussee ID-desk’ documentexpertise op het hoogste niveau ter beschikking stellen aan samenwerkingspartners, waaronder de nationale politie.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief