Marechaussee onderzoekt mensensmokkel na aantreffen verstekelingen tijdens grenscontrole IJmuiden

Gepubliceerd op: 19-4-2013

De Koninklijke Marechaussee (brigade Noord-Holland) heeft tijdens een uitreiscontrole van een ferry in IJmuiden twee Polen aangehouden op verdenking van mensensmokkel en/of mensenhandel.

Afbeelding verwijderdDe Marechaussee en Douane voerden een gezamenlijke controle uit op het uitreizende personen- en vrachtvervoer van de ferry IJmuiden - Newcastle.  Tijdens deze controle werden door de Douane twee verstekelingen aangetroffen, die zich hadden verstopt in de kofferbak van een personenauto. De marechaussees heeft hierop de 43-jarige Poolse bestuurster en 45-jarige Poolse bijrijder aangehouden op verdenking van mensensmokkel en/of mensenhandel.

De Marechaussee stelt verder onderzoek in naar de identiteit van de verstekelingen en de vermoedelijke mensensmokkel of mensenhandel. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de verstekelingen worden in bewaring gesteld.

Afgelopen week zijn door Marechaussees in Hoek van Holland en IJmuiden met de migratiehond totaal al 31 personen met de Albanese nationaliteit onderschept, die Nederland als verstekeling wilden uitreizen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief