Mannen onder invloed drugs in auto aangehouden

Gepubliceerd op: 23-1-2014

De Koninklijke Marechaussee (brigade Limburg-Zuid) heeft in Maastricht drie mannen uit Maastricht aangehouden, waarvan de bestuurder voor het rijden onder invloed en de inzittenden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. 

Afbeelding verwijderdEen patrouille van de Marechaussee zag op de Via Regia in Maastricht een auto met hoge snelheid over een rotonde rijden. De auto reed van links naar rechts over de rijbaan, waarbij het leek alsof de bestuurder bijna de macht over het stuur kwijtraakte. Marechaussees hielden de bestuurder hierop staande.

De 20-jarige bestuurder vertoonde de uiterlijke kenmerken van het gebruik van drugs en vertelde vlak voor het autorijden MDMA (een synthetische harddrugs) te hebben gebruikt. Twee inzittenden, een 20 en 23-jarige man, vertoonden dezelfde uiterlijke kenmerken van het gebruik van drugs. Tevens waren zij in het bezit van vijf bolletjes met vermoedelijk MDMA.

De drie mannen zijn hierop aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en de bestuurder tevens op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau werd door een arts een bloedproef van de bestuurder afgenomen, hetgeen voor onderzoek is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. 

Marechaussees van de Brigade Limburg-Zuid hebben de zaak onderzocht. De bestuurder is proces-verbaal aangezegd en zijn rijbewijs is ingevorderd. De Officier van Justitie heeft de inzittenden een schikking aangeboden, die zij hebben betaald.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief