Diverse aanhoudingen na paspoortcontroles op Schiphol

Gepubliceerd op: 25-1-2014

De Brigade Grensbewaking van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft de afgelopen week meerdere personen aangehouden die gezocht werden voor diverse boetes en gevangenisstraffen.

Afbeelding verwijderdBij aankomst op Schiphol liep een 29 jarige man uit Curaçao tegen de lamp. Hij zal nog 40 dagen gevangenisstraf uit moeten zitten voor een veroordeling wegens overtreding van de Opiumwet en de Wet wapens en munitie.

Een 32-jarige man uit Haarlem werd aangehouden voor een straf van 34 dagen hechtenis, een 38 jarige man uit Sittard had nog 90 dagen te goed en een 30-jarige Amsterdammer zal nog ruim 200 dagen de gevangenis in moeten.

Een 67 jarige Nederlander zonder vaste woon of verblijfplaats is aangehouden in verband met een veroordeling voor oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. Naast een gevangenisstraf van 178 dagen en het afstaan van zijn DNA-materiaal zal hij ook nog een schadevergoedingsmaatregel van ruim € 24.000,- moeten betalen. 

Naast de ruim 22.000,- euro aan openstaande boetes die zijn geïnd, hebben de grensbewakers van de Marechaussee afgelopen week ook nog vier personen aangehouden die door diverse andere politie-eenheden gezocht werden in lopende onderzoeken.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief