Ex-militair aangehouden voor diefstallen op kazerne

Gepubliceerd op: 29-1-2014

De Koninklijke Marechaussee, brigade Veluwe, heeft een 29-jarige ex-militair uit Apeldoorn aangehouden die verdacht wordt van meerdere diefstallen uit een sportcomplex op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn.

Afbeelding verwijderdDe man had zich de toegang tot het kazerneterrein verschaft door middel van een ontvreemde toegangspas. De man bezocht de kazerne om daar gebruik te maken van de sportfaciliteiten. Tijdens zijn bezoeken aan de kazerne maakte hij er een gewoonte van om terloops persoonlijke goederen, zoals telefoons, sieraden en geld,van de aanwezige sporters te stelen.

De verdachte kwam in beeld kort nadat er afgelopen maandag wederom diefstallen waren geconstateerd.

Met toestemming van de officier van Justitie is de verdachte in zijn woning te Apeldoorn aangehouden. Bij doorzoeking van de woning werd een groot deel van de gestolen goederen teruggevonden. Naast de gestolen goederen uit het sportcomplex werden ook nog andere van diefstal afkomstige defensiegoederen aangetroffen.

De man is in verzekeringgesteld. De Marechaussee uit Apeldoorn doet onder leiding van het Openbaar Ministerie verder onderzoek.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief