Drugsteam Marechaussee pakt opdrachtgever drugssmokkel

Gepubliceerd op: 1-2-2014

Het drugsteam van de Marechaussee op Schiphol heeft in een onderzoek naar de smokkel van cocaïne een 52-jarige Man uit Rijswijk aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De man wordt ervan verdacht meerdere personen opdracht te hebben gegeven cocaïne te smokkelen naar Nederland. 

Afbeelding verwijderdHet onderzoek van de Marechaussee startte in september vorig jaar, toen twee bolletjesslikkers werden aangehouden op de luchthaven. Het tweetal, afkomstig uit Suriname had respectievelijk zo’n 400 en 700 gram cocaïne bij zich.

Later kwam de verdachte uit Rijswijk in zicht, die ook verantwoordelijk wordt gehouden voor een leidinggevende rol bij andere aangehouden smokkelaars, die onder meer cocaïne in etenswaren probeerden Nederland in te krijgen.

Begin deze week werd de man uit Rijswijk aangehouden. Hij is voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft bevolen dat de verdachte langer vast blijft zitten voor onderzoek.

Het onderzoek van het drugsteam Schiphol van de Marechaussee vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief