'Verhalen gezocht'

Gepubliceerd op: 1-2-2014

De Nederlandse Veteranendag bestaat 10 jaar. Dit feest wil men op meerdere manieren vieren. Eén daarvan is door aandacht te besteden aan bijzondere verhalen van en over veteranen. 

Afbeelding verwijderd

Iedereen, zowel veteranen als niet-veteranen, mag een verhaal opsturen. Een deskundige jury zal uit alle inzendingen de tien meest bijzondere verhalen kiezen. Deze tien Jubileumverhalen zullen worden gepubliceerd in een speciaal jubileumboekje. Bovendien krijgen de verhalen extra aandacht tijdens de Nederlandse Veteranendag op 28 juni 2014 in Den Haag. Daarnaast verloot de projectorganisatie onder de inzendingen ook prijzen, zoals een vlucht met de Dakota. Met de speciale jubileumuitgave hoopt men veel mensen te bereiken, om op die manier de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen onder de Nederlandse samenleving te vergroten.

In bijgaande flyer wordt hier nog eens extra de aandacht op gevestigd. Verzoek aan de aangesloten verenigingen en organisaties is om hier ruime bekendheid aan te geven en de flyer eventueel te publiceren op jullie website. Alle hulp is welkom, want men weet zeker dat er mooie verhalen zijn van veteranen en niet-veteranen over herinneringen, liefdes, ontmoetingen, familie, vriendschap op missies of iets heel anders. De deadline voor indienen van verhalen is eind maart.

Kijk voor meer informatie ook op: www.veteranendag.nl/jubileum  Margriet Bakker (margrietbakker@bkb.nl) is point of contact voor deze verhalen.

Bron : veteranendag.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief