Dronken bestuurder gepakt na wilde achtervolging door centrum Maastricht

Gepubliceerd op: 3-2-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft in Maastricht een 36-jarige man uit die stad aangehouden na een dollemansrit, waarbij uiteindelijk de verdachte door een marechaussee te fiets werd aangehouden op de Place du Mugret.

Afbeelding verwijderdMarechaussees startten de achtervolging nabij Maastricht, nadat ze besloten een voertuig te controleren die slingerend en met wisselende snelheid over de weg reed. Nadat de bestuurder geen gehoor gaf aan een gegeven stopteken verhoogde hij zijn snelheid. Tijdens de rit die volgde ontstond gevaar voor medeweggebruikers en omstanders en botsten de bestuurder met het marechausseevoertuig. Ter hoogte van de Abtstraat kon de auto van de Maastrichtenaar niet meer verder en besloot de bestuurder weg te rennen. 

Hierop zette een marechaussee de achtervolging voort, waarbij hij gebruik maakte van een aan hem aangeboden fiets. Na een lange achtervolging te fiets kon de marechaussee de rennende verdachte tackelen en aanhouden. De verdachte bleek onder invloed van alcohol.

Hem wordt onder meer rijden onder invloed, gevaar veroorzaken op de weg, belediging en poging tot doodslag ten laste gelegd. De Koninklijke Marechaussee in Heerlen, de thuisbasis van de Marechaussee Limburg-Zuid, onderzoekt de zaak verder.  

De fiets is zonder beschadiging teruggegeven aan de dame, die zo vriendelijk was de tweewieler af te staan voor de achtervolging. De auto van verdachte en het marechausseevoertuig hebben schade opgelopen tijdens de achtervolging op de weg.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief