Marechaussee in Limburg succesvol in bestrijding identiteitsfraude

Gepubliceerd op: 9-2-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft in Maastricht een 29-jarige Angolees aangehouden op verdenking van paspoortfraude.

Afbeelding verwijderdDe man bood bij de afdeling burgerzaken van de gemeente Maastricht een paspoort aan voor een aanvraag naturalisatie tot Nederlander. Omdat de gemeenteambtenaar die de man hielp het niet vertrouwde belde hij de Marechaussee. Kort daarvoor hadden hij en zijn collega's een workshop documentherkenning gekregen van het team identiteitsfraude van de brigade Limburg-Zuid.

Nadat een eenheid van de Marechaussee ter plaatse was gekomen bleek het paspoort inderdaad vals en werd de man aangehouden. De man bekende het paspoort van iemand gekocht te hebben.

Het TIF, team identiteitsfraude van de Marechaussee Limburg-Zuid heeft in de Euregio bij diverse gemeenten workshops verzorgd waar gemeenteambtenaren op moeten letten bij een rijbewijs of paspoort.

Vals rijbewijs
Op een later moment zagen marechaussees van Brigade Limburg Zuid een voertuig met Frans kenteken en vier inzittenden rijden over de Terblijterweg in Maastricht. Dit voertuig is aan de kant gezet in het kader van mobiel toezicht veiligheid (MTV).

Tijdens de MTV-controle overhandigde de bestuurder, een 31-jarige Roemeen woonachtig in Choisy le Roi, Frankrijk, een Roemeense ID-kaart en een Roemeens rijbewijs. Na controle door de collega’s bleek het rijbewijs totaal vals, hierop werd de bestuurder aangehouden voor valsheid in geschrifte. De overige inzittenden mochten hun weg vervolgen.

De Marechaussee in Limburg doet vanaf de brigade in Heerlen verder onderzoek naar beide vervalsingen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief