Man met valse Bulgaarse documenten aangehouden

Gepubliceerd op: 13-2-2014

De Koninklijke Marechaussee (Brigade Politie en Beveiliging) heeft op Schiphol een man aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie en het aanbieden van een valse Bulgaarse identiteitskaart en rijbewijs. 

Afbeelding verwijderdTijdens een controle op de Wet Wapens en Munitie op de luchthaven controleerden Marechaussees de documenten van de bestuurder en twee inzittenden van een auto. Bij het onderzoek van de Bulgaarse identiteitskaart en rijbewijs van de bestuurder, rees bij de Marechaussees het vermoeden dat deze vals waren. De documenten van de inzittenden, een Letse en Georgische man, waren in orde. Tevens zagen Marechaussees een houten knuppel liggen naast de bestuurderstoel. De bestuurder is hierop aangehouden voor het voorhanden hebben van een wapen, dat in beslaggenomen is. 

Nader onderzoek van de Koninklijke Marechaussee ID-desk Schiphol wees uit dat de Bulgaarse identiteitskaart en het rijbewijs vals waren. De verdachte is hierop tevens aangehouden op verdenking van het aanbieden van valse documenten en/of valsheid in geschrifte. 

Marechaussees doen verder onderzoek naar de ware identiteit van de verdachte, die nog vast zit. 

De Koninklijke Marechaussee heeft vier regionale centra (Eindhoven, Rotterdam, Zwolle en Schiphol), die werken onder de naam ‘Koninklijke Marechaussee ID-desk’. Zij hebben documentenexpertise op het hoogste niveau in huis om valse en vervalste documenten te herkennen. Deze documentenexpertise wordt ook geleverd aan de Nationale Politie om zo samen een vuist te maken tegen identiteitsfraude.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief