Aanhoudingen in onderzoek naar mensenhandel

Gepubliceerd op: 14-2-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag in Utrecht een 33-jarige vrouw aangehouden in een onderzoek naar mensenhandel.

Afbeelding verwijderdDe vrouw wordt ervan verdacht dat ze een rol heeft gespeeld bij de uitbuiting van Bulgaarse prostituees op het Zandpad in Utrecht. De verdachte zou de Bulgaarse vrouwen dagelijks hebben opgepikt en afgeleverd op het Zandpad, waar ze gedwongen moesten werken achter het raam. In dit onderzoek heeft de marechaussee vorig jaar juli in Utrecht al twee Bulgaarse verdachten aangehouden.

De autoriteiten in Bulgarije hebben in dit onderzoek drie weken geleden in de hoofdstad Sofia een 24-jarige verdachte aangehouden. Deze Bulgaar is vermoedelijk de leider van de mensenhandelorganisatie die de vrouwen naar Nederland bracht om hen te laten werken in de prostitutie. De Bulgaarse verdachte stond op verzoek van de marechaussee internationaal gesignaleerd en zal worden overgeleverd aan Nederland.

Uit het strafrechtelijk onderzoek komt naar voren dat de Bulgaarse vrouwen al op de dag dat ze in Nederland arriveerden achter het raam moesten staan op het Zandpad. Ze maakten lange werkdagen en werden verplicht een groot deel van hun inkomsten af te staan aan de verdachten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief