Gezamenlijke verkeerscontrole Koninklijke Marechaussee en Korps Politie Caribisch Nederland

Gepubliceerd op: 14-2-2014

Woensdag 12 februari hielden de Koninklijke Marechaussee (KMar) en Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een gezamenlijke verkeerscontrole op Bonaire. 

Afbeelding verwijderdDe geselecteerde voertuigen werden op de toegewezen parkeerplaats van het vliegveld gecontroleerd door medewerkers van de KMar en KPCN. Er werd gecontroleerd of de bestuurders in het bezit waren van een geldig rijbewijs en geldige verzekering voor het voertuig. Tevens werd de verlichting van de voertuigen gecontroleerd en er was speciale aandacht voor de aanwezigheid van geldige kentekenplaten, op de juiste manier gemonteerd, aan de voor- en achterzijde van de voertuigen.

In totaal zijn er 143 voertuigen gecontroleerd. Daarvan hadden onder andere vier niet werkende remlichten. Van zeven voertuigen was er geen kentekenplaat aanwezig. Drie chauffeurs hadden geen geldig rijbewijs en twee voertuigen hadden niet werkende richtingaanwijzers.

Deze actie was onderdeel van een gezamenlijke preventieve aanpak van de marechaussee en KPCN die moet bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid in het verkeer.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief