Succesvol wetenschappelijk congres: Publiek of privaat?

Gepubliceerd op: 16-2-2014

De KMar organiseerde afgelopen woensdag samen met de Nederlandsche Bank een drukbezocht wetenschappelijk congres over bewaken & beveiligen: publiek of privaat?

Afbeelding verwijderdHet congres werd door de Marechaussee en Nederlandsche Bank gezamenlijk georganiseerd omdat beide organisaties dit jaar 200 jaar bestaan.

Sprekers
Er waren verschillende sprekers, de secretaris-generaal van Veiligheid & Justitie, Prins Pieter-Christiaan van Oranje Nassau en Politiechef van Midden-Nederland, Miriam Barendse. President van de Nederlandsche Bank Klaas Knot en CKMar openden het congres met een speech.

Publiek of privaat?
Vanuit verschillende invalshoeken werd de probleemstelling of bewaken en beveiligen een publieke of private zaak is, bekeken. Vervolgens was er een moment van interactie onder leiding van dagvoorzitter Paul Rosenmoller.

Winnaar whitepaper
De winnaar van de white paperwedstrijd, gehouden op het OTCKMar, cadet kornet Bas Schotman werd zeer positief ontvangen. Hij hield een pleidooi over de verschillen tussen mannen en vrouwen en maakte duidelijk waarom er volgens hem meer vrouwen moeten worden ingezet binnen het domein bewaken en beveiligen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief