Verkeerscontrole in kader donkere dagen offensief

Gepubliceerd op: 17-2-2014

In samenwerking met de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee heeft de politie in het kader van het donkere dagen offensief op vrijdag 14 februari een grootscheepse verkeerscontrole gehouden in De Steeg, Doesburg en Velp.

Afbeelding verwijderdDe controles - die rond 17.00 uur begonnen - vonden plaats aan het einde van de A348 tussen De Steeg en Doesburg en op de Van Aldenburglaan in De Steeg. Vanwege filevorming, werd de controle op de A348 tijdelijk verplaatst naar andere locaties in Velp en De Steeg.

Er werd onder andere gecontroleerd op alcohol. In totaal werd bij ruim 800 bestuurders een blaastest afgenomen. Tegen drie bestuurders is proces-verbaal opgemaakt, twee vanwege het feit dat ze teveel alcohol op hadden en één bestuurder zat achter het stuur zonder geldig rijbewijs.

Daarnaast is er een persoon aangehouden die nog een gevangenisstraf van 60 dagen moest voldoen. Ook zijn er door twee personen ter plekke openstaande boetes voldaan. De Belastingdienst legde beslag op vijf voertuigen en voerde één hiervan direct af. Er werd een bedrag van ongeveer € 21.000 geïnd aan achterstallige belastingschulden.

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief