Marine-man veroordeeld voor posten brief met drugs

Gepubliceerd op: 21-2-2014

De man P.E. (49) is door het Gerecht te Willemstad veroordeeld tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden met een proeftijd van 3 jaar voor zijn betrokkenheid bij het posten van een brief waarin 520 gram cocaïne was verstopt.

Afbeelding verwijderdDe man is reeds 30 jaar werkzaam bij het Ministerie van Defensie waarvan 28 jaar bij de Koninklijke Marine en sinds 2010 werkzaam op de marinebasis Parera. In 2012 deed hij de miliciën W. een plezier om een brief te posten in de kazerne. In de brief werd in het bijzijn van E. de cocaïne ontdekt omdat de ‘postbeambte’ van de Marine de brief niet vertrouwde. E. ontkende vanmorgen tijdens de rehtszitting echter alle betrokkenheid.

Het Gerecht oordeelde vandaag dat E. beter had moeten weten en de brief niet had moeten posten. In de envelop moest een sollicitatiebrief zitten. Echter de envelop woog veel te zwaar voor slechts een brief (520 gram) en op de envelop stond geen afzender. Het Gerecht oordeelde dat de man beter had moeten weten en de brief niet voor een ander had moeten posten. Het Gerecht: 'Met het vonnis van vandaag geef ik een signaal naar de gemeenschap. Het is algemeen bekend dat via de post drugs wordt gepost. U had beter moeten weten. Ik hou rekening met uw persoonlijke omstandigheden en veroordeel u tot een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden met een proeftijd van 3 jaar.'

In deze zaak kwam het overigens in 2013 reeds tot een veroordeling van W. Hij hoorde een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk en een proeftijd van 3 jaar.

Het onderzoek werd verricht door de Koninklijke Marechaussee, brigade Carib.

Bron : OM Curaçao

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief