Marechaussee onderschept 240 kilo koper

Gepubliceerd op: 21-2-2014

De Koninklijke Marechaussee (brigade Oostgrens-Noord) heeft  tijdens een MTV-controle een 36- en 60-jarige man aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling van koper.

Afbeelding verwijderdTijdens de MTV-controle op de A-37, ter hoogte van Klazienaveen, controleerden Marechaussees de reisdocumenten van de inzittenden van een auto. Na controle van de reisdocumenten van de 34-jarige bestuurster uit Ahmen(D), haar kind en twee mannen uit Hoogeveen en Dordrecht, viel het de Marechaussees op dat de vering van de auto aan de achterzijde volledig ingezakt was. Een van de mannen vertelde dat dit werd veroorzaakt door spullen van zijn werk. In de kofferbak werd 240 kilo koper aangetroffen. Beide mannen hadden geen aannemelijke verklaring over de herkomst van het koper, waarna zij zijn aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling. 

Marechaussees van de Brigade Oostgrens-Noord doen verder onderzoek naar de zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland. Beide verdachten zitten nog vast.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief