Nieuwe Chef Basis Politiezorg Saba

Gepubliceerd op: 25-2-2014

Per 4 februari heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) op Saba een nieuwe Chef Basis Politiezorg in de persoon van Coenraad Klein Swormink. Hij is al vanaf 1986 werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee (KMar) in Nederland. Daar heeft hij de afgelopen 28 jaar vele functies vervuld binnen alle taakvelden van de KMar in alle districten.

Afbeelding verwijderdVoor zijn komst naar Saba is Klein Swormink werkzaam geweest als operationeel teamleider van 34 opsporingsambtenaren in Eindhoven. Klein Swormink is opvolger van Charlie Smink die deze functie voor acht maanden heeft bekleed.

Klein Swormink kijkt met veel enthousiasme naar zijn nieuwe functie Chef Basis Politiezorg Saba. Onlangs heeft hij kennismakingsbezoeken gebracht aan bestuurders in het bestuurscollege en de eilandraad van het Openbaar Lichaam Saba. Klein Swormink gaat deze functie bekleden tot en met augustus dit jaar. In de loop van deze week zal hij ook kennis maken met de belangrijke partners op het eiland.

De Koninklijke Marechaussee is verantwoordelijk voor de grensbewaking van de luchthavens en de zeegrenzen op de drie eilanden van Caribisch Nederland. De KMar zorgt daarnaast ook voor de politietaken op de luchthavens en ondersteunt op Saba en Sint- Eustatius de politiezorg.

Bron : Antilliaans Dagblad

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief