Marechaussee onderschept man met signalering 279.000 euro

Gepubliceerd op: 28-2-2014

Afbeelding verwijderd

De Koninklijke Marechaussee (brigade Grensbewaking) heeft eerder deze week op Schiphol een 51-jarige Nederlandse man aangehouden omdat hij gesignaleerd stond voor terugvordering van ruim 279.000 euro. 

Marechaussees controleerden het paspoort van de 51-jarige man die wilde uitreizen naar Noord-Afrika. Hij bleek gesignaleerd te staan voor een ontnemingsmaatregel (terugvordering) wegens wederrechtelijk verkregen voordeel van meer dan 279.000 euro, waarvoor hij 540 dagen kan worden vastgehouden. De man, die sinds 1999 woonachtig is in het buitenland, stond tevens gesignaleerd voor inbeslagname van zijn Nederlandse paspoort. 

Daarnaast bleek een 52-jarige Britse man bij zijn uitreiscontrole naar Groot-Brittannië, nog gesignaleerd te staan voor een geldboete van bijna 23.000 euro, waarvoor hij 240 dagen kan worden vastgehouden. 

Marechaussees hebben beide mannen aangehouden omdat zij het geld niet konden of wilden betalen. De mannen zijn ingesloten. Het ondergaan van de zogenaamde lijfsdwang heft de betalingsverplichting niet op.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief