Verdachten witwassen aangehouden tijdens MTV

Gepubliceerd op: 1-3-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagochtend tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid op de Rijksweg A-1 ter hoogte van Deurningen vier mannen aangehouden op verdenking van witwassen. Er is een geldbedrag van ruim €50.000 in beslag genomen.

motorrijder close up helm sep12 kl

Marechaussees controleerden op de Rijksweg A-1 een personenauto met Duits kenteken waarin vier mannen zaten. De mannen uit Duitsland, in de leeftijd van 21 tot en met 28 jaar, gaven bij de controle aan dat ze naar Nederland kwamen om een avondje uit te gaan.

Bij nader onderzoek bleken de mannen ruim € 48.000 bij zich te hebben, waarvoor geen aannemelijke verklaring kon worden gegeven. De vier zijn aangehouden op verdenking van witwassen en ingesloten. De Koninklijke Marechaussee stelt een verder onderzoek in.

Gistermiddag werden tijdens een MTV controle op de Rijksweg A-7 ter hoogte van Winschoten twee mannen aangehouden eveneens op verdenking van witwassen. De twee, 30 en 33 jaar uit Hamburg, bleken bij controle ruim € 42.000 bij zich te hebben, waarvoor geen aannemelijke verklaring kon worden gegeven. De twee zijn aangehouden en ingesloten.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief