Hoitink wordt nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht

Gepubliceerd op: 16-3-2014

Generaal-majoor Bart Hoitink volgt op 30 juni luitenant-generaal Ton van Ede op als Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK). Laatstgenoemde gaat met leeftijdsontslag. Hoitink is nu nog directeur van de Directie Aansturen Operationele Gereedstelling bij de Defensiestaf. 

Generaal-majoor Bart HoitinkAfbeelding verwijderd
Hoitink wordt voor zijn nieuwe functie bevorderd tot luitenant-generaal. Hij begon zijn militaire carrière begin jaren ’80 bij de Koninklijke Luchtmacht. In 1983 kreeg hij zijn ‘wings’ als helikopterpiloot. Hij was onder meer lid van het helikopterdemonstratieteam  en vlieginstructeur. In 2000 voerde hij het bevel over de eerste Cougar-missie voor SFOR in Bosnië.

Opleidingsprogramma Afghanistan
Hoitink gaf mede vorm aan het in 2008 opgerichte Defensie Helikopter Commando. In 2005 kreeg hij het bevel over 300 Squadron. Hij stapte daarna over naar het met Chinooks uitgeruste 298 Squadron, dat hij 2 jaar leidde. Hier ontwikkelde hij een opleidingsprogramma voor de uitzending naar Afghanistan. In 2007 had hij al meer dan 3.500 vlieguren op zijn naam staan.

Adviseur minister
De IGK treedt op als onafhankelijke adviseur van de minister, als bemiddelaar van (oud-)Defensiepersoneel en Inspecteur der Veteranen.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief