Vrede, vrijheid en veiligheid krijgen een gezicht tijdens de Freedom Trail

Gepubliceerd op: 18-3-2014

Op 5 en 6 juni vindt een nieuw, groots en sportief evenement plaats: de Freedom Trail.  Tijdens deze tocht zullen duizenden politie- en brandweermedewerkers, militairen en veteranen in estafette-vorm per motor, fietsend, hardlopend, skeelerend, raftend en zwemmend laten zien waar zij zich voor inzetten: een vreedzame en veilige samenleving. De Freedom Trail volgt deels de route die de geallieerden precies 70 jaar geleden aflegden toen zij Europa bevrijdden: tussen Normandië en Berlijn.

Afbeelding verwijderd

Met de Trail zamelen de deelnemers geld in voor collegiale ondersteuning bij politie, brandweer en veteranenzorg, zoals buddyprojecten en collegiale ondersteuning van veteranen. Kortom, een tocht waarbij centraal staat: de onderlinge kameraadschap, saamhorigheid en solidariteit onder (oud)geüniformeerden die zich dagelijks nationaal en internationaal inzetten voor vrede en veiligheid.

De Freedom Trail is een initiatief van Stichting Waardering Erkenning Politie en het Veteraneninstituut en wordt ondersteund door de Nationale Politie, de Brandweer en het ministerie van Defensie. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven (vanaf 15 februari) op www.freedom-trail.nl.

Cijfers, planning en organisatie:
Deelnemers: ambitie is maximaal 2500 mensen mee te laten doen. Verhouding 40% politie 40% defensie en 20% brandweer en ambulance. Ook maatschappelijk partners van de organiserende partijen krijgen de gelegenheid om deel te nemen.

Aantallen: 300 motorrijders, 1000 fietsers, 1000 lopers en skeelers, 250 zwemmers en rafters.

Tijdplanning en routes (zie ook kaart op website www.freedom-trail.nl)  
Start van vier motorroutes vanuit Berlijn en Normandië (in aanwezigheid o.a burgemeester Berlijn, ambassadeurs). Aankomst op 6 juni 9.00 uur bij wisselpunten Westerbork, Groesbeek, Den Haag en Vught en overname fietsers. Aankomst in Zeewolde, Harderwijk, Almere en Huizen. Daar starten de lopers naar Erkemederstrand en vanaf daar zwemmers en rafters naar Harderwijk.

Rond 19.00 uur: Finish en slotmanifestatie in Dolfinarium Harderwijk.

Bron : veteranenplatform.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief