Internationaal gesignaleerde man aangehouden

Gepubliceerd op: 23-3-2014

De Koninklijke Marechaussee (brigade Oostgrens-Midden) heeft tijdens een Mobiel-Toezicht-Veiligheid controle bij Zevenaar een 37-jarige Italiaan aangehouden op verdenking van het aanbieden van valse reisdocumenten, mensenhandel en witwassen.

Marechaussee controleerden tijdeAfbeelding verwijderdns een MTV-controle op de A-12 bij Zevenaar de reisdocumenten van de bestuurder van een auto. De bestuurder overhandigde niet alleen zijn eigen Italiaanse identiteitskaart, maar ook die van een 21-jarige Italiaanse vrouw, die naast hem in de auto zat. Beide documenten bleken vals te zijn.

Na een onderzoek hebben Marechaussees de man aangehouden op verdenking van het aanbieden van valse reisdocumenten, mensenhandel en witwassen. In de auto werd nog ruim 14.000 euro gevonden.

Marechaussees hebben nader onderzoek gedaan naar de identiteit van de man. Dit onderzoek wees uit dat de Verenigde Staten op zoek waren naar de man in verband met overtreding van de Amerikaanse Opiumwet. De verdachte is na zijn inverzekeringstelling door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De Amerikaanse autoriteiten hebben laten weten dat zij om uitlevering zullen vragen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief