Mensensmokkel, valse documenten en geld tijdens MTV-controle

Gepubliceerd op: 4-4-2014

De Koninklijke Marechaussee (brigade Oostgrens-Midden) heeft gisterochtend tijdens een Mobiel-Toezicht-Veiligheid controle twee Albanese mannen, van 27 en 32 jaar, zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden op verdenking van mensensmokkel, gebruik van valse documenten en witwassen.

Afbeelding verwijderdTijdens de MTV-controle op de A-12 bij Babberich, controleerden Marechaussees twee inzittenden van een auto. De 32-jarige bestuurder, naar later bleek een man van Albanese afkomst, toonde een Sloveens paspoort en rijbewijs die beiden vals bleken te zijn.

De bijrijder was in het bezit van een geldig Albanees paspoort met verblijfsvergunning voor Griekenland. Bij de bijrijder werd ruim 20.000 euro gevonden. Over de herkomst van het geld kon de man geen aannemelijk verklaring geven. Hierop is de man aangehouden op verdenking van mensensmokkel en witwassen. De bestuurder is aangehouden op verdenking van het gebruik van een valse documenten en/of valsheid in geschrifte. 

Marechaussees van de Brigade Oostgrens-Midden doen verder onderzoek naar de zaak, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief