Gezamenlijke controle in Eemshaven

Gepubliceerd op: 5-4-2014

De Marechaussee heeft samen met partners een integrale actie in de Eemshaven gehouden. Tijdens deze gezamenlijke actie van de Koninklijke Marechaussee (brigade Waddengebied), Politie-eenheid Noord-Nederland, de Belastingdienst, de Douane en de Sociale dienst in de Eemshaven zijn 363 auto’s en 1089 personen gecontroleerd.

Afbeelding verwijderdBij de actie, die tussen 06.00 en 10.30 uur plaatsvond, werden alle bestuurders onder meer aan een alcoholcontrole onderworpen. Er werden twee bekeuringen uitgereikt voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en in totaal zijn 30 vervolgonderzoeken opgestart. 

Dit zijn onderzoeken in het kader van accijnswetgeving (13), onderzoeken naar bedrijven (10), onderzoeken naar gewijzigde kentekens (4) en onderzoeken naar de status van werknemers (3). Daarnaast stond iemand gesignaleerd voor opsporing verblijfplaats.

De Koninklijke Marechaussee en Politie werken vaker samen met onder andere de Belastingdienst, de Douane en de Sociale dienst bij integrale acties. Juist door samenwerking tussen verschillende organisaties kan snel een volledig beeld ontstaan over openbare orde en veiligheid en de bedrijven en werknemers in de Eemshaven.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief