Grote verkeerscontrole in Lelystad

Gepubliceerd op: 5-4-2014

Donderdag 3 april tussen 13.30 en 22.00 uur hield de politie een ANPR (algemeene nummerplaat herkenning) controle op de Zuigerplasdreef en Larserdreef. De vreemdelingenpolitie, Koninklijke Marechaussee, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILENT) en de belastingdienst sloten bij de controle aan.

Afbeelding verwijderdVan de 10.000 gescande nummerplaten stonden er 179 gesignaleerd. Alle bestuurders van de voertuigen die werden gecontoleerd moesten meewerken aan een alcoholcontrole, één van de bestuurders bleek daarbij vermoedelijk onder invloed van drugs. Deze man moest naast een blaastest ook een bloedonderzoek ondergaan, zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De ILENT heeft negen taxi’s gecontroleerd waarvan vijf de zaken niet op orde hadden. De belastingdienst heeft 71 aangemelde voertuigen afgehandeld en er werden 49 beslagleggingen gedaan. In totaal bleken vijf gecontroleerde personen achterstallige betalingen of boetes te hebben en werd er in totaal 18.000 euro aan boetes geind.

De politie heeft in totaal 31 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere gladde banden, geen autogordel dragen, rijden zonder rijbewijs en het niet hebben van een verzekering. Een 31-jarige man uit Lelystad werd aangehouden. Hij had resten van een hennepplantage in zijn auto. En een 49-jarige man uit Lelystad werd aangehouden, hij was betrokken bij een hennepplantage en moest nog gehoord worden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief