Bulgaar aangehouden wegens uitbuiting prostituees

Gepubliceerd op: 6-4-2014

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdag in Utrecht een 31-jarige Bulgaar aangehouden vanwege jarenlange uitbuiting van vrouwen in de prostitutie.

Afbeelding verwijderdDe Bulgaar hield zicht de afgelopen jaren op in de raamprostitutiegebieden in Eindhoven en Utrecht. Zijn mogelijke slachtoffers waren kwetsbare jonge vrouwen uit Bulgarije. Tegen de politie vertelden deze vrouwen meestal dat zij een relatie hadden met de verdachte.

Woonruimte
In het onderzoek door rechercheurs van de marechaussee bleek dat de verdachte contact onderhield met verschillende vrouwen, die als prostituee werken op de tippelzone Europalaan in Utrecht. Hij zou voor hen inschrijvingen hebben geregeld bij de Kamer van Koophandel en ook woonruimte voor de vrouwen hebben verzorgd. De opbrengsten van de prostitutie zou de pooier in Bulgarije hebben geïnvesteerd.

Erbarmelijke omstandigheden
De verdachte oefende vermoedelijk volledige controle uit over de vrouwen, die harder hun best moesten doen, in de Europalaan auto's tot stoppen moesten dwingen en zichzelf ook beter verzorgen. Een van de vrouwen verrichte onder erbarmelijke omstandigheden haar werk. Dat was donderdag voor de Marechaussee aanleiding om met toestemming van het Landelijk Parket direct in te grijpen.

Bij de doorzoeking van twee woningen in Utrecht is beslag gelegd op administratie, kasboeken, computers en verschillende gegevensdragers zoals cd-roms en een usb-stick. De verdachte is vanmiddag door de rechter-commissaris in Zwolle voor twee weken in bewaring gesteld.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief