Onderzoek naar €750.000 verstopt in speelgoed

Gepubliceerd op: 16-4-2014

Een team van FIOD en Marechaussee doet onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland onderzoek naar de herkomst van 750.000 euro, verstopt in speelgoed.

Afbeelding verwijderdEen 49-jarige Colombiaanse vrouw wilde eind maart vanaf Schiphol naar Zuid-Amerika vliegen, met in haar bagage speelgoed. In onder meer een poppenbedje trof de Douane verstopte stapels van 500-eurobiljetten aan. Hierop werd ze door de Marechaussee aangehouden op verdenking van witwassen.

De 32-jarige landgenoot die haar naar de luchthaven had gebracht werd ook aangehouden. Beiden zitten nog vast. De Raadkamer van de rechtbank Noord-Holland heeft de voorlopige hechtenis donderdag met 30 dagen verlengd.

Het onderzoek wordt verricht door een speciaal team van FIOD en Marechaussee op Schiphol, het Samenwerkingsverband Liquide Middelen. Dat is gericht op onderzoek naar de smokkel en herkomst van grote hoeveelheden geld bij onder meer geldkoeriers.

Wie de EU verlaat of binnenkomt met meer dan €10.000 euro aan liquide middelen, moet dat melden bij de Douane. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen gaan, zoals witwassen of het financieren van terroristische activiteiten.

Bron : om.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief