Commando-overdracht Koninklijke Marechaussee brigade Caribisch Gebied

Gepubliceerd op: 20-4-2014

Op donderdag 17 april 2014, heeft luitenant-kolonel Willy Mennen het commando van de brigade Caribisch Gebied overgedragen aan luitenant kolonel Aard Lettink. Dit gebeurde tijdens een kleine ceremonie waarbij de medewerkers van de brigade aanwezig waren.

Afbeelding verwijderd

Luitenant-kolonel Mennen (links op de foto) is ruim 5 jaar commandant van de Brigade Caribisch Gebied geweest. Vanaf juni is hij werkzaam bij de Directie Operaties van de Staf Koninklijke Marechaussee in Den Haag.

De nieuwe brigadecommandant, luitenant-kolonel Lettink, heeft het laatste half jaar de functie plaatsvervangend commandant van het District Landelijke en Buitenlandse Eenheden waargenomen. Daarvoor heeft hij onder andere diverse functies binnen de recherche van de Koninklijke Marechaussee vervuld.

Taken brigade Caribisch Gebied
De Brigade Caribisch Gebied van de Koninklijke Marechaussee zorgt voor de politiedienst voor de Nederlandse militairen, de militairen van de (voormalige) Antilliaanse en Arubaanse militie en op de militaire locaties in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Daarnaast werkt de brigade samen met de lokale politie en de Kustwacht aan de bestrijding van criminaliteit. De Koninklijke Marechaussee voert de grensbewaking uit op de eilanden van Caribisch Nederland en is verantwoordelijk voor alle voorkomende politietaken op Flamingo Airport te Bonaire.

Op Saba en Sint Eustatius verzorgt de Koninklijke Marechaussee samen met de politie ook de basispolitiezorg. Op Curaçao, Sint Maarten en Aruba steunt de Koninklijke Marechaussee de overheid op het gebied van grensbewaking, vreemdelingentoezicht, het bestrijden van zware geweldsmisdrijven en drugs- en migratiecriminaliteit.

Door haar werkzaamheden op alle eilanden is de Koninklijke Marechaussee een onmisbare speler voor de veiligheid binnen het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief