Vijf verdachten aangehouden in onderzoek creditcardfraude

Gepubliceerd op: 23-4-2014

De Koninklijke Marechaussee (brigade politie en beveiliging) heeft woensdagmorgen 16 april in opdracht van het Openbaar Ministerie vijf verdachten, uit Amsterdam, Diemen en Hoofddorp, aangehouden op verdenking van creditcardfraude.

Afbeelding verwijderdTwee reizigers hadden aangifte gedaan nadat ze achter de paspoortcontrole van de luchthaven Schiphol met hun creditcard iets in een winkel hadden gekocht. Op een later moment werden in winkels in Amsterdam voor duizenden euro's aankopen gedaan. De creditcards bleken geskimd (gekopieerd). De gedupeerden konden aantonen niet in Amsterdam te zijn geweest.

Het Team Vervolg Onderzoeken van de Marechaussee kreeg vijf verdachten, tussen de 21 en 31 jaar, in beeld. Onder hen is een 24-jarige vrouw uit Hoofddorp, een ex-werkneemster van een winkel. Zij werkte destijds in de betreffende winkel op de luchthaven en wordt verdacht van het skimmen van de creditcards. De overige verdachten, drie mannen en een vrouw uit Amsterdam, zouden in Amsterdam de vervalste creditcards hebben gebruikt om aankopen te doen. Zij worden verdacht van het gebruikmaken van een valse pas en heling c.q. witwassen. 

Tijdens het doorzoeken van de woningen van de verdachten zijn een grote hoeveelheid dure kleding, een ponsapparaat, skimmingapparatuur, valse identiteitsbewijzen, een groot aantal blanco creditcards en een vuurwapen aangetroffen, hetgeen allemaal in beslag genomen is.

Een van de mannelijke verdachten zit nog vast. Deze 30-jarige Amsterdammer liep namelijk in een proeftijd voor een soortgelijk delict. De overige verdachten zijn heengezonden. Rechercheurs van de Marechaussee doen verder onderzoek naar de verdachten en in beslag genomen goederen, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron : OM

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief