Uri Rosenthal nieuwe leidsman hulpverlening veteranen

Gepubliceerd op: 28-4-2014

Oud-minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal is sinds 3 april voorzitter van de Raad voor Zorg en Onderzoek . De raad houdt toezicht op en bevordert de ketenzorg aan veteranen.

De nieuwe voorzitter vertelt over zijn motivatie, eerste indrukken en doelstellingen.

Waarom zei u ‘ja’ toen u werd gevraagd voor deze functie?

“De functie past goed binnen mijn activiteiten en ik ben geen vreemde met het onderwerp. Als bewindspersoon heb ik de totstandkoming van de veteranenwet vanuit de hoek meegemaakt. En vroeger had ik vanuit onderzoeks- en adviseringswerkzaamheden te maken met zorg aan mensen die door bijvoorbeeld rampen in de knel waren gekomen. In dat verband heb ik dus ook te maken gehad met psychische vraagstukken zoals posttraumatische stress.”

Lees verder... 

De Raad voor civiel-militaire Zorg en Onderzoek (RZO) houdt toezicht op de ketenzorg aan veteranen die gebruik maken van het Landelijk Zorgsysteem Veteranen (LZV), bevordert de gewenste specialisatie van de betrokken tweedelijns klinieken en adviseert over wetenschappelijk onderzoek op het gebied van aandoeningen gerelateerd aan uitzendingen. De RZO heeft geen directe toezichthoudende functie naar afzonderlijke instanties, maar naar het hele veteranenzorgsysteem. 

meer over de RZO

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief